Menu Sluit
"We delen onze tijd, huizen, maaltijden en andere aspecten van het dagelijkse leven met onze gasten"

Veel gestelde vragen

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen aan De Rustplek (lokaal en landelijk) gebundeld tot een kort overzicht. Vind je hier niet het antwoord op je vraag, neem dan contact op met De Rustplek Nederland of De Rustplek bij jou in de buurt.

Wat zijn dat voor mensen die een rustplek nodig hebben?

Onze doelgroep is heel divers: van tieners tot volwassenen, mannen en vrouwen, alleenstaand of getrouwd, wel of geen kinderen, Nederlanders en buitenlanders, christenen of ongelovig.

Ze zitten door omstandigheden – financieel, relationeel of psychisch – in een kwetsbare periode van hun leven. Onze rustplekken zijn geen alternatief voor professionele opvangvoorzieningen.

In de meeste gevallen loopt het via-via en legt een ander contact met ons. Dat kan een lid van een kerkgemeenschap zijn, een familielid, een buurman/-vrouw, een wijk- of buurtteam maar ook een sportvereniging of een maatschappelijke instelling. Heel vaak neemt de aanvrager later de rol van begeleider op zich.

Hoe komt een gast in aanmerking voor een plek bij jullie?

Voordat een lokale Rustplek een aanvraag in behandeling kan nemen, vragen we een inschrijfformulier in te vullen en vragen we een begeleider aan te wijzen. Dit kan professionele hulpverlening zijn, iemand uit de kerk, of een coach.
Doordat de gezinnen geen professionals zijn, zijn er beperkingen in wat zij kunnen bieden. Het verschilt per lokale Rustplek, maar wij kunnen vrijwel nooit een plek bieden aan mensen die verslaafd zijn, schulden hebben, een straf open hebben staan
of geen dagbesteding hebben.

We vinden het belangrijk dat een gezin financieel niets hoeft toe te leggen op hun gastvrijheid. Daarom betaalt een gast een wekelijkse onkostenvergoeding voor het levensonderhoud aan het gezin. Dit spreek je samen van tevoren af en zal ongeveer €35/ €75 (incl. eten) per week bedragen. 

Verder is het goed om te weten dat een gast zich niet kan inschrijven op het adres van het gastgezin. 

Zijn kinderen welkom bij een gastgezin?

De meeste gastgezinnen hebben maar één kamertje vrij in hun huis die zij ter beschikking stellen. Daarom hebben zij vrijwel nooit ruimte voor kinderen. Wel is het vaak mogelijk om in overleg met het gastgezin bezoek te ontvangen en ook is het bij sommige gastgezinnen mogelijk om de kind(eren) te laten logeren. 

Waarom moet een gast een begeleider meenemen?

De meeste gasten maken een moeilijke periode in hun leven door. Daarom vinden wij het belangrijk dat zij naast de plek bij het gastgezin ook begeleiding krijgen van een derde partij. Zo kunnen zij de beperkte tijd bij een rustplek goed benutten en vervolgstappen zetten om hun leven weer meer op de rit te krijgen. Deze begeleider ondertekent samen met het gastgezin en de gast de samenwoonovereenkomst zodat de begeleiding van de gast gekoppeld zit aan aanwezigheid van een plek bij het gastgezin.

Bij onze afspraken voor een traject hoort dat de rustplekken altijd contact kunnen opnemen met de begeleider om over de voortgang en het perspectief van het traject te praten.

Hoe lang duurt het voordat iemand geplaatst kan worden?

Houd hier maar rekening met een termijn van minimaal 2 weken.

Voor de start van een traject is behoorlijk wat voorwerk nodig: een volledig ingevuld inschrijfformulier, een intakegesprek met de potentiële gast en de begeleider, benaderen van passende rustplekken en toetsen van beschikbaarheid, een kennismaking van de potentiële gast en zijn begeleider met de rustplek-aanbieder, het maken van concrete afspraken en het vastleggen hiervan in een huurcontract / samenwoonovereenkomst. Het meeste werk van De Rustplek gebeurt door vrijwilligers, naast hun betaalde baan en gezinnen, dus ook hun beschikbaarheid kan de doorlooptijd vertragen.

Werken jullie met wachtlijsten?

Nee, we werken niet met wachtlijsten. Het meest belangrijke voor ons is of we een gastgezin hebben waarvan hun profiel bij de vraag van de potentiële gast past. Indien er geen passende rustplek beschikbaar is leggen we de vraag terug bij de aanvrager of de gast zelf.

Wat als het mis gaat tijdens een traject?

Voorwaarde bij een Rustplek traject is dat de gast gegevens voor calamiteiten opgeeft en een adres waar hij op elk moment naar toe kan als het om verschillende redenen niet goed gaat bij de gastgezin.

Verder is bij een Rustplek traject altijd een begeleider als derde partij betrokken, die in het geval van calamiteiten of andere problemen mede verantwoordelijkheid neemt.

Wat verwachten jullie van iemand die een rustplek wil aanbieden?

Vooral hart voor gastvrijheid en de moed om iets van hun privacy te willen delen. Zo verschillend onze gasten en hun behoeftes zijn, zo verschillend zijn ook de mogelijkheden en faciliteiten van onze gastgezinnen. We geloven dat voor iedereen die een rustplek wil aanbieden op termijn ook een gast is die erbij past.

Wij staan open voor een ieder die vanuit gastvrijheid woonruimte beschikbaar wil stellen.

Hoe kan ik jullie ondersteunen?

Dit kan op verschillende manieren:

Als eerste door je aan te melden als gastgezin bij een lokale Rustplek. Als gastgezin bied je gastvrijheid en ondersteuning aan kwetsbare mensen die een periode van rust nodig hebben. Op zowel de landelijke website als de website van de lokale Rustplek bij jou in de buurt vind je hierover meer informatie. 

Wil je je talenten inzetten en meebouwen aan de Rustplek? Geef je dan op als vrijwilliger bij de lokale Rustplek, Je hoeft zelf geen gastgezin te zijn om wel van grote waarden te zijn met jouw gaven en talenten.

Tot slot zijn wij heel blij met donaties. Met een gift kunnen wij andere Rustplek initiatieven ondersteunen, gastgezinnen toerusting bieden enz. Je kunt ons periodiek ondersteunen, maar een eenmalige gift is natuurlijk ook van harte welkom.

Media

Door het innovatieve karakter en bijzondere manier van gastvrijheid is De Rustplek geregeld in het (landelijke) nieuws.
Een kort overzicht van de recente publicaties:

Downloads